Stefanie (35): Ik ben al acht jaar single, woon in Amsterdam in een prachtig appartement, heb leuke vriendinnen, fijne ouders. Door mijn drukke baan, heb ik een volle agenda zakelijk. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn vriendinnen regelmatig te zien en sport ik ook heel regelmatig. Op mijn werk gaat alles goed. Ik heb recent promotie gekregen. Ik wordt geprezen om mijn initiatief op mijn werk en ook mijn vriendinnen vinden het heerlijk om dingen door mij te laten organiseren. Maar nu daten. In Amsterdam? Afschuwelijk! Wat is er met die mannen aan de hand? Is er nog een leuke, loyale man te vinden, die behalve sex ook gewoon in mij geïnteresseerd is? Ja, in de rush van de dag, maak ik snel een inschatting of er een klik is. En ja, als het dan echt gezellig is…gebeurt er ook regelmatig wat meer dan alleen zoenen. Maar daarna hoor ik niets! Ik snap er niets van: Wat doe ik fout?

Nicole: Hi Stefanie. Succes in je werk, een rijk en sociaal leven en een fijne band met je ouders, zijn prachtige ingrediënten voor succes in de liefde. Alle onderdelen bij elkaar, geven me de indruk dat je een volle agenda hebt en dat je veel energie en zekerheid haalt uit bijna alles, behalve die Amsterdamse mannen. Als je dan zo in die drukke agenda ook nog date, kan ik me voorstellen dat het een beetje als ‘werken’ aanvoelt. Zeker wanneer het niet zo loopt als je zou willen. In de rush van de dag, ontmoet je mensen en maakt ter plekke een keuze: go or no go. En ik begrijp dat als het een go is, dat het dan vaak niet alleen bij zoenen blijft en je ook intiem bent. Intimiteit is voor veel vrouwen iets waarmee je laat zien dat je iemand echt leuk vindt, maar je kunt er niet vanuit gaan dat dit ook zo is voor de mannen met wie je date. Daarnaast raad ik je aan om een eerste date kort te houden, zelfs als hij leuk is. In de rush die ik uit jouw verhaal hoor, gaat alles snel, ook de keuze of iemand iets voor je kan zijn, of dat je intiem met iemand bent. Hou het bij een borrel voordat je een leuk etentje met je vriendinnen hebt, of een kopje koffie voordat je naar je ouders gaat. En gun het je date om  jou te leren kennen in alle rust en om hem het initiatief te laten nemen voor een tweede ontmoeting. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als je het zo een maand aanpakt.