Zo reken je af met jouw 2e Kerstdag Dip!

Is tweede kerstdag voor jou ook zo’n onnodige feestdag? Zeg nou zelf: Was je de rest van de kerstdagen nog ergens onder de pannen, tweede kerstdag heeft toch wel een hoog lazy Sunday afternoon gehalte. En daar heb je er dit jaar pas 51 van gehad. Nee tweede kerstdag, die mag snel over zijn!

Wie beslist geen lazy sunday afternoon gevoel hebben zijn de managers van betaalde datingsites zoals Parship, Relatieplanet en E-Matching. Tevreden kijken zij naar de tientallen nieuwe betaalde aanmeldingen van singles die ook dit jaar weer het heft in eigen handen willen nemen.  Wil je er volgend jaar anders bij zitten, dan kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Weer terug naar jou. Je bent al even single. Hoe lang nu precies? Misschien net, of al weer twee jaar. Of misschien al langer…. Tweede kerstdag of eigenlijk iedere dag waarin je even geen sociaal stootkussen hebt, lijkt je kritische blik op je single status het te winnen van de positieve.

Carina (47 – 7 jaar single): ‘Ik heb sinds dat mijn ex en ik uit elkaar gingen wel een paar flirts gehad. Maar in de basis ben ik al heel lang single. En als de kinderen dan tweede kerstdag naar mijne ex gaan en zijn vriendin, vraag ik me af: waarom is het misgegaan? Waarom zit ik hier alleen en zitten zij daar gezellig met z’n allen.’

Kim (33-net single): ‘Vorig jaar rond deze tijd was ik nog met mijn vriend. Ik dacht dat we het goed hadden samen. We waren bezig met het kopen van een huis. We hadden het over kinderen. Kijk mij hier nu zitten. Ik voel me echt shit!’

Ramona (35): ‘Gisteren kerst gevierd met mijn zusje van twee jaar jonger is dan ik. Ze kondigde aan zwanger te zijn. Dan slik je ook even voordat je haar om de hals valt en feliciteert. Zou het mij ooit nog gegund zijn?’

Monique (42- 3 jaar single); ‘Ik heb een prachtig gevuld leven. Schatten van kids, lieve vriendinnen, ook een goed contact met mijn ex. Deze dag vlieg ik uit die kerstmis achtbaan. Ik vraag me af: Gaat het me ooit nog lukken om zo heerlijk naïef als vroeger verliefd te worden, een vent te vinden met wie ik lief en leed deel?’

Even voor de duidelijkheid: Jouw gevoel is jouw gevoel daarmee altijd legitiem. Als er even ruimte is op zo’n feestdag, maar in het algemeen in je leven, ontstaat er ruimte voor reflectie. Dat gaat vanzelf. Maar dat dit vooral kritische reflectie moet zijn, dat is iets waar je wel invloed op hebt.

Ja ja, denk je: Makkelijker gezegd dan gedaan!
Als je wilt, geef ik je een steuntje in de rug.
Pak er eens pen en papier bij én geef antwoord op de volgende vragen:

Mensen om je heen
– Welke drie personen hebben het afgelopen jaar privé of zakelijk voor jou het verschil gemaakt? Schrijf hun namen eerst op.
– Waarom hebben zij voor jou zo het verschil gemaakt?
– Als je ze een berichtje zou schrijven, wat zou er dan instaan?
– Weet je wat: app ze het berichtje eens. Wat krijg je terug?

Jij zelf
– Welke positieve ontwikkeling heb je bij jezelf gezien het afgelopen jaar?
– Wat is daarvan het effect geweest op je leven?
– Welke sterke punten zijn het afgelopen jaar absoluut tot hun recht gekomen?
– Wat was daarvoor nodig?
– Geef daar eens een voorbeelden bij?
– Kijkend naar 2018 en je sterke punten. Wat wordt je missie vanuit hier voor 2019?

Je leven
– Wat zijn verder voor jou de hoogte punten van 2018?
– Wie waren erbij? Wat was jouw eigen bijdrage aan deze hoogtepunten? Wat waren de omstandigheden die dit mogelijk maakten?
– Wat zijn de belangrijkste lessen voor jou hieruit?
– Hoe kun je die nog meer voor je laten werken in 2019?
– Welke eerste stap kun je dan nu vandaag op tweede kerstdag zetten?

Zo en nu weer terug naar tweede kerstdag. Jij op die bank! Je bent een mooi mens, met een mooi leven. En als er dingen zijn die je wilt veranderen, doe dat dan vooral vanuit vanuit de dingen die er nu al wel werken in je leven. Dan is de kans groter dat je gaat slagen.

Ik heb Smoorverliefd.com opgericht om met slimme zelfbewuste vrouwen zoals jij aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat je gewoon smoorverliefd op jezelf, en je eigen leven wordt. Samen werken we aan jouw zelfvertrouwen en je successtrategie. Wat levert het je op: Je komt super in je vel te zitten, omdat je  jezelf nog beter leert kennen en nog beter leert te begrijpen wat goed voor je is, wie er goed voor je is.  Dat gaat je veel opleveren. Die partner vinden is er één ding, maar geloof me….de liefde en de waardering voor jezelf opent meer deuren!

Fijne tweede kerstdag!
En 2019 wordt jouw jaar!